Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Σχέδιο για διαγραφή του 50% του χρέους!

Σχέδιο για διαγραφή του 50% του χρέους!

Οι Financial Times αποκαλύπτουν τις προθέσεις Γαλλίας και Γερμανίας

Εντολή στους οικονομικούς τους συμβούλους, να εξετάσουν αν υπάρχει η δυνατότητα να διαγραφεί το 50% του ελληνικού χρέους, έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με τους Financial Times της Γερμανίας. Αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι είναι οι επιπτώσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα η ομάδα οικονομικών οικονομικών συμβούλων της γαλλικής κυβέρνησης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, ένας οικονομολόγος της ΕΚΤ και ένας του ΔΝΤ, είναι η ομάδα που έχει αναλάβει να ελέγξει κατά πόσο είναι εφικτή η διαγραφή του μισού ελληνικού χρέους. Οι Financial Times τονίζουν ότι μόνο όταν παραιτηθούν οι ιδιώτες από το 50% του χρέους, αυτό θα γίνει βιώσιμο.

Η ομάδα των συμβούλων θέλει τις τράπεζες να είναι σε θέση να ανταλλάσσουν τα ελληνικά ομόλογα με νέα από τον μηχανισμό ασφαλείας της ζώνης του ευρώ (EFSF) για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της διαδικασίας αναδιάρθρωσης. «Επιπλέον, οι τράπεζες με σημαντική κατοχή ελληνικών κρατικών ομολόγων χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη», έγραψε η εφημερίδα. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των ελληνικών τραπεζών» σημειώνει.

Πηγή: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου